De Zilveren Vosch vindt u aan de Plompetorengracht 3 in Utrecht. Deze gracht is in 1392 gerealiseerd om de ontwatering van het gebied te verbeteren als voorbereiding op de bebouwing. De gracht was een hoofdkwartier van handelslieden en tot midden van de 19e eeuw woonden er in de monumentale panden voornamelijk mensen van adel. De meeste panden zijn groot en imposant, zo ook het pand van De Zilveren Vosch, dat naast de Kathedrale Koorschool is gelegen en daarmee ook verbonden is.

Als pand heeft De Zilveren Vosch een rijke historie. Het perceel is in 1518 bebouwd en in 1657 herbouwd. Vervolgens is in 1699 pand nummer 1 erbij betrokken. Het huis was er voor de veiligheid binnen de ommuurde stad en geschikt voor de opslag van de vele kostbaarheden, handelsgoed en voorraad aan levensmiddelen. Vanaf de 16e eeuw braken er immers roerige tijden aan en was er bescherming van de stad nodig. Het Ridderschapskwartier in de noordoosthoek van de stad, waarin De Zilveren Vosch is gesitueerd, is er mede door gevormd.

De laatste eeuw kende De Zilveren Vosch verschillende bestemmingen.

Tot in de 20ste eeuw bleef het huis door particulieren bewoond. In 1905 kwam er in Plompetorengracht 1 een agentschap van de Nederlandsche Bank. En in 1925 vestigde de R.K. Nederlandsche Kerkmuziekschool, opgezet als internaat, zich in de panden van Plompetorengracht 1 en De Zilveren Vosch, op nummer 3. In 2010 opendeĀ Silverijn haar deuren. Eind 2014 opgevolgd door De Zilveren Vosch. Dit in samenwerking met De Witte Vosch (vergaderlocatie) en De Zwarte Vosch (Pinchobar).